Žampionový krém se smetanou

3.18

hodnoceno: 17
Příprava: 45 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g cibule
    • 500
      g čerstvé žampiony
    • 50
      g máslo
    • 2
      g sůl
    • 2
      g polévkové koření
    • 1
      g pepř mletý
    • 10
      g tuk
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 2
      g kmín
    • 500
      ml mléko plnotučné
    • 2
      ks houska z předešlého dne

Postup přípravy receptu

  • Cibuli očistíme, nakrájíme a na másle zpěníme.
  • Očištěné žampiony nakrájíme na větší kostky a vložíme do hrnce k cibuli.
  • Osolíme a necháme žampiony pustit šťávu.
  • Poté přidáme mléko, smetanu, část drceného kmínu a povaříme houby doměkka na mírném ohni.
  • Pokud se nám houby svařily příliš, přidáme trochu horké vody. Když jsou žampiony měkké tak, že je možné je vařečkou rozpůlit, rozmixujeme je ponorným mixérem a poté vrátíme zpátky na sporák.
  • Přivedeme k varu, přidáme zbytek kmínu, polévkového koření, čerstvě namletý pepř a přilijeme smetanu.
  • Necháme tak 5–10 minut svařit, aby byla polévka hustá a nemusela se zahušťovat.
  • Na pánvi si pak na trošce tuku orestujeme housku na kostičky – nejlépe z předešlého dne a použijeme ji jako vložku do polévky. Pokud chcete housku nějak ozvláštnit, tak při restování přidejte strouhaný parmazán.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: