Zapečená brokolice do remosky

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 4
      ks brambory
    • máslo na vymazání remosky
    • sůl
    • 2
      ks rajčata
    • 6
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      ks brokolice
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 100
      g sýr

Postup přípravy receptu

  • Všechny suroviny používáme syrové. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici rozebereme na růžičky.
  • Remosku vymažeme máslem. Dno a stěny poklademe plátky brambor, osolíme a opepříme. Vložíme plátky rajčat, na ně dáme plátky cibule, posypeme plátky česneku a opět dáme brambory (osolíme a opepříme). Pokračujeme druhou vrstvou rajčat, cibule a česneku – na ni dáme brokolicové růžičky a postrouháme muškátovým oříškem. Brokolice nesmí být příliš vysoko, aby se při zapékání nespálila.
  • Zalijeme sladkou smetanou, mezery mezi brokolicovými růžičkami vyplníme strouhaným Eidamem (nebo jiným sýrem dle chuti) a dáme zapékat na 60 minut. Po této době necháme ještě nejméně 10 minut stát v odkryté remosce, aby se vše dokonale spojilo a pokrm se při servírování nerozpadal.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: