Zázvorové brambory

2.62

hodnoceno: 16
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      lžička cayenský pepř
    • 1
      lžíce tymián čerstvý
    • 0,3
      lžička mletý kmín
    • 1
      ks limetka
    • 3
      lžíce zázvor oloupaného a nastrouhaného
    • 0,3
      lžička kurkuma
    • 60
      ml sezamový olej + 2 lžíce navíc
    • 900
      g brambory nové malé, přepůlené

Postup přípravy receptu

  • Olej rozehřejeme na středním plameni ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidáme syrové brambory a 2 lžíce zázvoru. Opékáme 7–10 minut, aby lehce zhnědly. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a do pánve nalijeme 750 ml vody (pracujeme opatrně, voda bude prskat a stříkat). Vmícháme čtvrt lžičky soli, kajenský pepř, mletý kmín a kurkumu. Vrátíme na sporák, přiklopíme a vaříme, dokud brambory nezhnědnou a neabsorbují veškerou tekutinu. Je-li třeba, během vaření vodu přiléváme. Hotové brambory promícháme se 2 lžícemi oleje, zbylým zázvorem, tymiánem, šťávou a kůrou z limetky a podle potřeby znovu dosolíme a dopepříme. Ještě chvíli opékáme a pak ihned podáváme. Vhodným doplňkem je zakysaná smetana.
Zařazení: Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: