Zeleninová polévka na másle

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 125
      g máslo
    • sůl dle chuti
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks masox
    • pepř mletý dle chuti
    • krupice
    • 500
      g mražená zelenina
    • vařící voda podle potřeby

Postup přípravy receptu

  • Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme ji asi tak hrstí krupice, přidáme vejce a vše promícháme.
  • Do hrnce s připravenou směsí přidáme vroucí vodu (asi tak 1,5 l). Všechno znovu promícháme.
  • Přidáme kostku masoxu, promícháme a necháme tak 15 minut vařit, dokud zelenina pěkně nezměkne.
  • Poté dle chuti osolíme a opepříme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: