Zelňáky z listového těsta

2.7

hodnoceno: 23
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • šunka
    • česnek
    • vejce
    • listové těsto
    • kečup - jemný
    • anglická slanina
    • kysané zelí
    • kapie
    • provensálské koření

Postup přípravy receptu

  • Rozválíme listové těsto a silně ho potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku.
  • Poklademe tím, co lednice dá: šunkou nebo libovolným měkkým salámem, kombinujeme s libovou anglickou slaninou. Je možné poklást i plátky eidamského nebo uzeného sýru. Posypeme hustě dobrým kysaným zelím. Na kraj plátu dáme pruhy červené kapie tak, aby byla uprostřed závinu a zavineme.
  • Krájíme na asi 2 cm řezy, které položíme naležato na pečicí papír na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kořením. Já mám osvědčené provensálské koření, které skvěle doplňuje chuť kečupu s česnekem.
  • Upečeme dorůžova v předehřáté troubě.
  • Chutná skvěle teplé i studené!
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: