Židovský medovník z domácí pekárny

2

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      hrnek rozinky naložené do rumu
    • 1
      lžička skořice
    • 0,3
      lžička hřebíček
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 0,3
      lžička zázvor - mletý nebo 1 lžička kandovaného nasekaného
    • 0,3
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • 3
      lžíce citronová kůra nebo jiná citrusová – kandovaná
    • 1
      hrnek med
    • 1
      hrnek černá káva silná instantní
    • 0,5
      hrnek hnědý cukr
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

  • V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý (vlažný) rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme rozšlehaná vejce a olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kořením, ořechy, rozinkami a kandovanou kůrou pomeranče a citronu, nebo kadovanou citrusovou směsí. Program sprint.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: