Zmrzlina – čokoládová a stracciatella

3

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Základ
    • 200
      ml mléko
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 300
      ml šlehačka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 3
      ks šlehačka v prášku
  • Další
    • bílá čokoláda
    • čokoláda
    • kakao instantní

Postup přípravy receptu

  • Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový cukr. Prošleháme a rozdělíme na polovinu.
  • Čokoládová: přidáme 5 lžic instantního kakaa, 5 lžic rozpuštěné a trochu zchlazené čokolády a na posyp 50 g sekané bílé čokolády.
  • Stracciatella: přidáme 60–100 g rozsekané tmavé čokolády – buď ji vmícháme nebo jen posypeme.
  • Lžící tyto zmrzliny uložíme do plastové nádoby a dáme na cca 3 hodiny zmrazit. Místo kysané smetany můžeme dát jogurt. Když chceme i ovocnou, rozdělíme základ na třetiny. Do jedné poté vmícháme 300 g propasírovaného nebo na kousíčky nakrájeného ovoce.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: