Zapečené brambory s nádivkou
Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed.... více o Zapečené brambory s nádivkou
Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme do poloměkka. Necháme je částečně vychladnout, ještě teplé je rozpůlíme a vydlabeme lžičkou střed.... více o Zapečené brambory s nádivkou
Marináda (na lososa): Všechno kromě bylinek smícháme a přivedeme k varu. Přidáme bylinky a necháme vychladnout. Do studené marinády dáme... více o Grilovaný losos na chřestu s omáčkou Mornay
Ocet a litr vody, sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3... více o Utopenci v aspiku
Z 5 lžic vlažného mléka, kvasnic, cukru a 1 lžíce hrubé mouky uděláme kvásek, který necháme v teple vzejít. Kvásek nalijeme do hrubé mouky,... více o Houskový knedlík podle mámy
Vše v uvedeném pořadí vložíme do formy (rozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dáme na program „základní“ stupeň „... více o Mazanec z domácí pekárny
Uvaříme brambory ve slupce doměkka. Nejlepší je brambory nechat ve slupce vychladnout přes noc. Poté je nastrouháme na struhadle nahrubo,... více o Ovocné taštičky
Nejdříve si uvaříme těstoviny podle návodu (vaříme ve vodě, do které přidáme olej a sůl, dokud těstoviny nezměknou). Mezitím si dáme... více o Těstoviny podle Pepka námořníka
Do pekáčku vrstvíme na kolečka nakrájenou cibuli, kolečka syrových brambor a osolíme. Přidáme naklepané osolené a opepřené kotlety, opět... více o Zapečené kotlety
Oloupané brambory uvaříme a nakrájíme na slabší plátky. Tvaroh rozšleháme s olejem dohladka, osolíme a přidáme cibuli. Mouku smícháme s... více o Tvarohové brambory – zapečené
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a... více o Domácí nudle do polévky
Mouku smícháme s mlékem a žloutky, přidáme nasekanou petrželku, opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka... více o Výborné hrníčkové knedlíky
Brokolici očistíme, omyjeme, rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na tuku s nakrájenými... více o Brokolicová polévka
Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery, krupicového cukru a žloutku... více o Bramborový koláč s jablky
Do vody vhodíme nové koření, pepř a nasypeme trochu vegety. Vodu zahřejeme a přivedeme k varu. Mrkev a petržel nastrouháme na struhadle... více o Česneková bramborová polévka
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Na rozehřátém másle dozlatova opečeme plátky žampionů, přidáme kolečka cibule, kostičky mrkve a... více o Pestrý těstovinový salát
Kuře omyjeme a dobře ho osušíme (i zevnitř) papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho nasekáme. Jeden citron... více o Citronové kuře s rozmarýnem
Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským kořením, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso,... více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Steaky po obou stranách naklepeme, okraje nařízneme a posypeme nahrubo umletým pepřem. Takto připravené steaky vložíme do olejové marinády.... více o Pepřové steaky
Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou. Přidáme hrášek a necháme povařit do měkka. Osolíme, opepříme a rozmixujeme (nemusí být... více o Hráškový krém se smetanou
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou pomazánku. Salátovou... více o Chuťovky s jemnou pomazánkou
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka na kostičky, nasekané ořechy, fíky a rozinky namočené ve vlažné vodě. Dusíme asi 5 minut, osolíme,... více o Jablečné lasagne
Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky. Houby očistíme a necháme... více o Rychlý houbový guláš
Do vlažného mléka zamícháme cukr a rozdrobíme droždí. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme vejce,... více o Koláč s drobenkou
Uvařené a vychladlé těstoviny smícháme se zeleninou – okurky a papriky nakrájíme na kostičky, smícháme s tatarkou nebo smetanou a okořeníme.... více o Těstovinový salát s tuňákem
Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle nebo oleji, přidáme maso, česnek, sůl, pepř, nějaké koření (třeba grilovací) a sojovou omáčku (vše... více o Snadné lasagne
V rendlíku smícháme kakao, cukr a sůl. Přilijeme vodu a umícháme dohladka. Přivedeme do varu a minutu povaříme. Bedlivě si pohlídáme čas,... více o Čokoládový sirup
Vytvoříme kvásek, vypracujeme těsto, nakonec přidáme máslo, rum a opět vypracujeme. Vykynuté těsto jednou srazíme a necháme opět vykynout.... více o Koblihy
Všechny přísady uhněteme šlehačem s metlami na kynuté těsto. Na plech tvoříme kopečky a pečeme ve střední troubě 10–15 minut. Jsou hotové,... více o Cookies
Krevety oloupeme a vyndáme z hřbetu střívko. V hrnci svaříme bílé víno až na pětinu původního množství. Na pánev dáme na rozpálený olivový... více o Krevety s omáčkou z bílého vína
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky. Brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť). Na 1 lžíci oleje osmahneme najemno... více o Bramborový rychloguláš
Žebra dáme do vroucí vody spolu s bobkovým listem, novým kořením, pepřem, solí a chilli papričkou. Během toho připravíme marinádu. Smícháme... více o Pečená žebra
Těstoviny uvaříme dle návodu, propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce podusíme v osolené... více o Těstoviny s brokolicí a žampiony
Rajčata umyjeme, nakrájíme na kostičky či plátky a společně s nadrobno nakrájenou cibulí dáme do mísy. V hrníčku připravíme zálivku.... více o Rajčata s cibulí
Do mísy (ne kovové) nasypeme mouku, ve které vytvoříme důlek. Do něj nalijeme vlažné mléko (ne studené), ve kterém již máme rozpuštěný cukr.... více o Kynutá buchta
Fazolové lusky i s nálevem povaříme 5 minut. Mouku rozmícháme v půl hrnku studené vody. K luskům přidáme smetanu a mícháme. Zahustíme směsí... více o Fazolová omáčka s bramborem a vepřovým masem
Máslo, koření a nastrouhanou citronovou kůru rozmícháme, přidáme práškový cukr a žloutky. Z bílků a cukru ušleháme sníh, přimícháme jej do... více o Skořicový koláč se švestkami
Vše smícháme v misce a necháme alespoň přes noc uležet. Můžeme přidat více ostré papriky a kari. Po odležení smažíme na pánvi v oleji.... více o Švejžužu
Základem sushi jsou nejen kvalitní ingredience, ale především správně uvařená rýže. Pokud se rýži naučíte správně dochutit, 80 % úspěchu... více o Sushi pro začátečníky
Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v... více o Spaghetti pomodoro
V míse smíchejte mouku se solí a máslem. Máslo zapracujte rukama do mouky, přidejte 50 ml vody a vypracujte těsto. Formu na quiche o průměru... více o Quiche lorraine
Masová směs: Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a... více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Větší chlebovou patku vydlabeme a vrchovatě naplníme dobrým sádlem. Navrchu posypeme kmínem. Poté ji vložíme do nasoleného kuřete, které... více o Kuře a la kachna
Suroviny zpracujeme ve vláčné těsto a necháme ho 1 hodinu v lednici odpočinout. Stačí na 4 nohavice štrúdlu.... více o Těsto na štrúdl
Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a pak nakrájejte na co nejtenčí plátky – doporučuji tuto fázi svěřit robotu, protože značně zrychlí... více o Zapečené smetovanové brambory s kořenovou zeleninou
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozprostřeme ve vymazané a vysypané nádobě. Rebarboru nakrájíme na kousky, zacukrujeme a přidáme skořici... více o Rebarborový koláč
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením.... více o Andělské zvony
Z brambor, mouky, soli a vejce uděláme klasické bramborové těsto. Rozválíme na pruh, aby se do něho dal zabalit salám. Salám rozkrájíme asi... více o Bramborové krokety
Žampiony necháme okapat a poté nakrájíme na proužky, stejně tak pokrájíme salám a vajíčka a vše dáme do mísy. Cibuli nakrájíme na kostičky a... více o Babiččin žampionový salát
Plecko a 2/3 bůčku zalijeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl, divoké koření a vaříme téměř doměkka. Maso musí zůstat růžové. Zbylou 1... více o Zavařovaná domácí paštika
Lososa si nachystáme na plátky, resp. porce. Osolíme, obalíme v čerstvém kopru, dáme chvilku odležet. Uvaříme si brambory. Po uvaření... více o Losos na kopru se špenátovými brambory
Žádné recepty nebyly nalezeny