Amasaké s pudinkem a ovocem

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,4
      l mléko
    • 2
      lžíce maizena 1-2
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      hrst sušené švestky Jablka, hrušky a meruňky
    • 1
      l amasaké (Jáhlové, rýžové)
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve studeném mléku. Pomalu vmícháme do vařicího amasaké a mírně povaříme 2 minuty. Přelijeme do misek a přiklopíme je. Podáváme teplé nebo studené.
  • Tipy: použijeme kakaový pudink a přidáme 1/2 lžíce kakaa - těsně před přelitím do misek zamícháme kousky čokolády s ovocem přidáme 1 lžíci kokosu - na dno misek dáme piškoty.
  • Vlastní zkušenost: amasaké vždy připravuji 2-4 litry, co zbude převařím a dále zpracujeme na pudinky, nákypy, jahelníky apod. Dá se i zmrazit, ale zatím nikdy nezbylo :-)

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: