Atlasovy řecké patates sto fourno

2.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,5
      kg brambory
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      ks česnek
    • 1
      lžíce voda
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička rozmarýn
    • citronová šťáva
    • 4
      lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  • Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej. Přidáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na kousky nakrájené brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou přendáme do většího hlubokého plechu a na 200 °C pečeme přibližně hodinu.
  • Řecké "patates sto fourno" aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.
  • Podávají se s tzatziki.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: