Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

3.64

hodnoceno: 11
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drobenkové těsto:
    • 150
      g máslo změklé
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
  • Náplň:
    • 3
      ks vejce dle velikosti, 2–3
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžička citronová kůra není nutná
    • 2
      ks hrušky cca
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z másla, mouky a cukrů připravíme drobenku. Do vymazané a vysypané formy (28 cm) nasypeme 2/3 drobenky a dobře ji umačkáme (i do okrajů), zbytek necháme na posypání koláče před pečením.
  • Tvaroh rozmícháme se žloutky, cukrem, citronovou kůrou a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Tvarohovou náplň zlehka rozetřeme na koláč, poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců a posypeme zbytkem drobenky.
  • Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu (180 stupňů) dozlatova.
  • Koláč má jemně křupavé těsto, nadýchanou náplň a dá se jíst i teplý.
  • Drobenkové těsto můžeme ochutit lžičkou skořice a hrušky nahradit jablky.
Zařazení: Koláče Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: