Boršč bez zelí

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • celer
    • sůl
    • 2
      ks mrkev
    • hladká mouka na zahuštění
    • 1
      kostka masox
    • 200
      g slanina nebo uzeného masa
    • pepř mletý
    • 300
      g hovězí maso
    • 3
      ks bobkový list
    • zakysaná smetana na ozdobení
    • 200
      g červená řepa uvařené nebo okapané sterilované
    • cukr
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • ocet

Postup přípravy receptu

  • Hovězí maso a slaninu (uzené maso) pokrájejte na kostičky a uvařte do poloměkka v osolené vodě. Přidejte na kostičky pokrájenou mrkev, brambory a cibuli. Zahustěte moukou rozmíchanou ve vodě, přidejte rajčatový protlak a vařte, až zelenina i maso bude měkké. Pak přidejte řepu pokrájenou na kostičky či proužky, masox a bobkový list. Vařte asi 5 minut a dochuťte. Pak ještě nechte přejít varem. Před podáváním ozdobte každý talíř s borščem kysanou smetanou.
  • Masox nahrazuji polévkovým kořením či kořenící směsí bez glutamanu sodného. Je to zdravější a boršč mohu dát v klidu i dětem. Už dlouho mě takhle manžel nepochválil. Zelí mi nedělá dobře a takhle je to přímo borščový sen.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: