Boršč podle Mačingové

3.08

hodnoceno: 12
Příprava: 90 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Zelenina
    • 1
      miska mrkev
    • 1
      miska petržel
    • 1
      miska celer
    • 1
      miska kedlubna
    • 1
      miska zelená paprika
    • 3
      miska červená řepa
  • Koření
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř drcený
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 5
      ks nové koření zrnka
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 3
      ks bobkový list
  • Ostatní
    • 2
      lžíce panenský olivový olej
    • 1
      ks rajský protlak
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

  • Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme červenou řepu. Na oleji osmahneme veškerou zbývající kořenovou zeleninu, trvá to cca 15 minut.
  • Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a nakrájenou papriku.
  • Opět chvíli mícháme, přidáme mletou červenou papriku a přilijeme půl litru vody.
  • Vaříme do změknutí kořenové zeleniny. Poté přidáme uvařenou červenou řepu a vaříme dál.
  • Přidáme osmahnutou cibuli. Na plátky nakrájený česnek a rajský protlak. Necháme převařit, přidáme dostatek vody a ještě jednou nechat vzkypět. Můžeme přidat nakonec i petrželku.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: