Borůvkový (višňový) likér

3.46

hodnoceno: 24
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l červené víno
    • 1
      kg borůvky nebo višně
    • 1
      l vodka
    • 0,8
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Do přiměřeně velké nádoby (nejlépe 4 l sklenice) dáme 1 kg višní nebo borůvek, 3/4 kg cukru a necháme 2 hodiny stát, aby se pustila šťáva. Pak zalijeme 1 l červeného vína a 1 l vodky. Během jednoho dne občas promícháme a pak necháme stát v chladu 6 týdnů (stačí ale i 4 týdny). Slijeme přes sítko a máme hotový likér, který plníme do lahví.
Zařazení: Nápoje Alkoholické

Podobné recepty

Použité suroviny: Borůvky Červené víno Cukr Vodka

Doporučujeme

Další doporučené recepty: