Bramborové placky s houbovým ragú a hovězím masem

3.33

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g cibule
    • 1,6
      kg brambory
    • sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 6
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  • Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po obou stranách dozlatova. Usmažené placky mají být tenké a křupavé. Podáváme je teplé. Placky můžeme podávat s houbovou omáčkou, saláty ze syrové zeleniny nebo s masovou nádivkou. Pokud je chceme posypat cukrem nebo potřít džemem, nepřidáváme do těsta cibuli.

    RADA: Bramborové placky:

  • Cibuli a žampiony nakrájíme, přidáme vývar, petržel a tymián, případně víno. Vše orestujeme.

    RADA: Houbové ragú:

  • Hovězí maso, opepříme, osolíme. Po orestování potřeme hrubozrnnou hořčicí a dáme do trouby na 200 stupňů na 15 minut.

    RADA: Hovězí maso:

Zařazení: Hovězí Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: