Bratislavské plecko pro Aničku

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks rajčata menší nebo trochu rajčatového protlaku
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka masox
    • 1
      plátek citron
    • 2
      dl smetana
    • 3
      lžíce sterilovaný hrášek 2–3
    • 500
      g vepřová plec
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 2
      ks nakládané okurky menší

Postup přípravy receptu

  • Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, znovu lehce osmahneme a zalijeme vývarem. Přidáme rozkrájená rajčata (nebo protlak) a uvedeme do varu. Vložíme maso, přidáme rozkrájenou papriku, kousek citronu (omyté kolečko) a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a procedíme. Do omáčky dáme lehce povařenou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, pokrájené okurky a hrášek. Opět jen krátce povaříme a je hotovo. Vložíme maso nakrájené na plátky.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: