Brokolicová (květáková) roláda

2.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • 200
      g šunka nebo sterilovaná zelenina, pokud chceme mít roládu bezmasou
    • 60
      g máslo
    • 25
      g hladká mouka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 80
      g sýr dle chuti
  • Roláda
    • sůl
    • 1
      lžička hořčice plnotučná
    • 4
      ks vejce větší
    • pepř mletý
    • 1
      ks brokolice nebo květák (500g)
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 150
      g sýr
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

  • Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, sýrem, muškátovým oříškem, hořčicí a pepřem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě pečeme na střední teplotu cca 20 minut. Upečený plát překlopíme na utěrku, sloupneme opatrně papír a potřeme sýrovou směsí, kterou jsme si připravili během pečení rolády.
  • Směs na potření: Na pánvi rozpustíme máslo, vmícháme mouku a krátce ji osmažíme. Pak nalijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme. Asi po minutě přidáme sýr, zamícháme a odstavíme. Poté vmícháme i šunku nebo okapanou zeleninu (hrášek, kukuřice, mrkev, paprika...).
  • Natřený korpus pevně svineme a dáme vychladit zabalený ve fólii nebo alobalu.
  • Podáváme jako slaný předkrm nebo chuťovku s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: