Bublanina podle babiččiny kuchařky

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 6
      ks vejce
    • 350
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • ovoce
    • 200
      ml olej
    • 200
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

  • Vajíčko rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijeme vodu a pořádně šleháme (cca 5 minut). Poté postupně přiléváme olej. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a pořádně šleháme. Naposledy ručně přimícháme sníh z bílků.
  • Vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, přidáme ovoce. Dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a hned snížíme na 180 °C. Pečeme minimálně 40 minut.
  • Hotovou bublaninu poprášíme moučkovým cukrem.
  • Bublanina bude krásně vláčná a rozpadat se na jazyku!
Zařazení: Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: