Bublanina – tutovka

3.05

hodnoceno: 22
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 8
      lžíce voda
    • 4
      ks vejce oddělíme žloutky a bílky
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • kokos trochu na posypání či vysypání pekáče
    • 250
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Ušleháme poctivě dohladka cukr, žloutky, olej, vodu – ručním šlehačem cca 5 minut. Smícháme mouku s práškem do pečiva (aby se netvořily hrudky) a přidáme k vyšlehané směsi, dobře promícháme.
  • Zcela nakonec opatrně vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do moukou (nebo strouhaným kokosem) vysypaného pekáče s vyšším okrajem a poklademe hustě ovocem (čerstvým nebo kompotovaným). Můžeme zlehka posypat kokosem a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca na 180 °C. Párátkem nebo špejlí průběžně zkoušíme, zda je bublanina již propečená. Upečenou ji můžeme zlehka posypat moučkovým cukrem.
  • Zajímavá je bublanina s ananasem. Z ananasu okrájíme tvrdou slupku a jednoduše ho rozkrájíme na kostky, které rozprostřeme na bublaninu.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: