Čatní z červené řepy

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 450
      g cibule
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      stroužek česnek nemusí být
    • 225
      g rozinky sultánky
    • 1
      lžička chilli
    • 2
      lžička nové koření mleté
    • 1
      kg červená řepa
    • 750
      ml jablečný ocet
    • 450
      g jablka oloupané, bez jadřinců
    • 6
      lžíce cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  • Syrovou řepu oloupeme a nastrouháme, přidáme strouhaná jablka, jemně krájenou cibuli a překrájené sultánky (překrájením docílíme sladší chuti a nemusíme tolik přislazovat). Okořeníme, přilijeme ocet a za stálého míchání uvedeme do varu, snížíme plamen, zakryjeme a zvolna vaříme asi hodinu, občas kontrolujeme a zamícháme.
  • Pak případně vaříme bez pokličky ještě asi 30 minut, aby čatní zhoustlo.
  • Sejmeme a osladíme dle chuti.
  • Lijeme horké do suchých vymytých horkých sklenic a uzavřeme.
  • Necháme nejméně týden uzrát.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: