Česneková krkovička na houbách

3

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka
    • 5
      stroužek česnek
    • 250
      g čerstvé houby nebo mražené, krátce povařené a scezené
    • 800
      g vepřová krkovice plátky
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a pokrájenými, předvařenými houbami, na které položíme připravené plátky masa, trochu podlijeme, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na 35 minut.
  • Pak maso odkryjeme, otočíme a dopečeme doměkka a dozlatova. Podle potřeby podlijeme a na konci pečení šťávu zahustíme solamylem nebo moukou rozmíchanou v trošce vody. Dochutíme dle potřeby a necháme v troubě ještě krátce probublat.
  • Podávat můžeme téměř s jakoukoliv přílohou.
  • Zahušťování šťávy není nutné, záleží na naší chuti. Můžeme jí například zjemnit i smetanou.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: