Chalupářská bašta

3.44

hodnoceno: 9
Příprava: 30 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 10
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      ks celer bez zeleného
    • 3
      lžíce sůl
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      kg sušené houby
    • 20
      g lískové oříšky
    • 40
      g bylinková směs
    • 1
      balení bylinkový sýr
    • 1
      plechovka rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme celer na jeden tlustý plátek, posolíme špetkou soli a dáme zatím stranou.
  • Dále dáme rajčatový protlak na pánev spolu s houbami, polohrubou moukou a česnekem, který už máme prolisovaný. Vše smažíme na oleji cca 10 minut.
  • Když už máme hotovou omáčku, tak si osmažíme na oleji nakrájený celer, cca 15 minut.
  • Hotový celer podáváme na talíř, zalijeme omáčkou, posypeme bylinkami, nastrouhaným sýrem, oříšky a je hotovo. Můžeme podávat.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: