Chilli con carne

2

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks červená paprika čerstvá
    • sůl
    • 400
      g rajčata konzervovaná (1 plechovka)
    • 2
      stroužek česnek nakrájené na plátky nebo prolisované
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 0,5
      lžíce majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce chilli vrchovatá (jemnější chuť – jen 1 lžička)
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      lžíce paprika - sladká
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 400
      g fazole sterilované
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžička rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Nakrájíme cibuli na kostičky. Papriku rozpůlíme a nasekáme na přibližně centimetrové kousky. Vlijeme olej na pánev. Do rozžhaveného oleje vhodíme cibuli a asi 5 minut ji smažíme. Měla by změknout a zesklovatět. Pak přisypeme plátky česneku, kousky papriky, chilli, sladkou papriku a kmín. Za stálého míchání smažíme ještě 5 minut, aby se vůně promísily. Trochu ztlumíme plamen, přidáme do pánve mleté maso a vařečkou se ho snažíme rozdělit na co nejmenší kousky. Asi 5 minut rychle mícháme tak, aby se maso rozdělilo na hrudky a bylo stejnoměrně opečené. Pokud bychom ho smažili příliš zprudka, hrozí, že česnek zhořkne a přichytí se koření.
  • Omáčka: Kostku bujónu rozpustíme ve 300 ml horké vody. Vývar pak přilijeme do pánve. Do pánve přilijeme konzervovaná rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr přidáme rajčatový protlak a všechno ještě jednou promícháme. Směs přivedeme k varu a přiklopíme pokličkou. Co nejvíce stáhneme plamen a necháme 20 minut probublávat. Občas zamícháme. Fazole z konzervy slijeme nejlépe pomocí cedníku a přidáme do pánve. Znovu pokrm přivedeme k varu a ještě deset minut podusíme. Správné chilli con carne by mělo být husté a šťavnaté. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Potom už jenom odklopíme pokličku a necháme alespoň deset minut stát, aby se chutě rozložily a maso mohlo natáhnout všechny vůně.
Zařazení: Maso Hovězí Mleté

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: