Chléb pšenično-žitný

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: 150 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžička sůl
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      balení droždí 15 g
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      hrnek mouka pšeničná hladká, 200 ml hrnek
    • 3
      hrnek žitná chlebová mouka hladká, 200 ml hrnek
    • 2
      hrnek vlažná voda 200 ml hrnek

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Na pomoučeném válu vytvoříme bochník, položíme ho na vysypaný plech a necháme kynout cca hodinu. Po hodině upravíme tvar bochníku a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 15 minut, poté snížíme na 160 stupňů a dopečeme 45 minut.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: