Chlebové bochánky

3.55

hodnoceno: 11
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce sůl
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      hrnek mléko vlažné
    • 2
      lžíce droždí
    • 1
      hrst kmín

Postup přípravy receptu

  • Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří, přidáme hrubou mouku nebo strouhanku) a necháme cca 1 hodinu kynout. Po vykynutí z těsta uválíme silnější váleček, který nakrájíme na menší kousky. Ty zpracujeme v ruce na větší kuličky a necháme na vále cca 15 minut kynout. Poté na každý bochánek nasypeme trošku kmínu.
  • Pečeme na pečicím papíře v předem vyhřáté troubě na 150 °C. Bochánky jsou hotové, když mají zlatavou barvu a naskočí jim puchýře. Nakonec rozehřejeme máslo a bochánky potřeme mašlovačkou.
  • Tip: Do těsta také můžete přidat česnek nebo majoránku (případně obojí).
Zařazení: Slané Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: