Čočková sekaná s řapíkatým celerem

3.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • máslo na vymazání formy
    • sůl
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka na vymazání formy
    • pepř mletý
    • 0,5
      kostka droždí
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 250
      g čočka
    • 1
      svazek řapíkatý celer

Postup přípravy receptu

  • Čočku uvaříme doměkka, z celeru oddělíme listy. Natě celeru nakrájíme najemno a orestujeme na cibulce. Listy celeru nasekáme nadrobno a vložíme do větší mísy. Dále do mísy přidáme čočku, ořechy, orestovaný celer, vejce, pepř, sůl a rozdrobíme droždí.
  • Přidáváme postupně mouku, aby vzniklo těsto husté asi jako na bramboráky. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a poklademe lupínky másla. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 1 hodinu. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: