Čokoládové suflé s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem

4.6

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 250
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • hnědý rum dle chuti
    • 100
      g cukr krystal
    • 200
      g hořká čokoláda kvalitní
    • ovoce
    • 1
      lžička škrobová moučka
    • 40
      g kakao hořké
    • 1
      lžíce instantní káva sypká, 1–2 lžíce
    • zmrzlina

Postup přípravy receptu

  • Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao, kávu, rum a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem plníme vymazané a hrubou moukou vysypané formičky na suflé. Případně je můžeme vyložit pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C jen 10 minut. Čokoláda uvnitř by měla zůstat tekutá. Mezitím do ovoce přidáme lžičku škrobu, trochu rumu a zahřejeme buď v mikrovlnné troubě, nebo za stálého míchání na sporáku (k přípravě ovoce můžeme použít i kvalitní džem v kombinaci s mraženým či čerstvým ovocem). Formičky opatrně vyjmeme z trouby, vyklopíme a ještě teplé naservírujeme s kopečkem zmrzliny a horkým ovocem na talíře.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: