Créme brulée

3.18

hodnoceno: 11
Příprava: 40 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g moučkový cukr + na posypání
    • 4
      ks žloutek
    • 420
      ml šlehačka
    • 1
      ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 litry vody, kterou budeme potřebovat na vodní lázeň. Smetanu se semínky z vanilkového lusku nalijeme do hrnce a pomalu ohříváme. Žloutky ve větší nádobě smícháme s cukrem. Je nutné dát pozor, aby nevznikla pěna. Za stálého míchání žloutků přiléváme horkou smetanu. Dáme nad vodní lázeň a za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Takto připravenou směs dáme do formiček, dáme na plech, zalijeme vroucí vodou tak, aby hladina byla stejná jako výška hladiny v miskách. Pečeme do zhoustnutí krému (konzistence jako pudink).
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: