Dalamánky

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: 150 minut
Porce: 12
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,3
      kg žitná chlebová mouka
    • 0,8
      kg hladká mouka
    • 0,8
      l vlažná voda
    • 10
      g sušené droždí saf-instant
    • 3
      ks vařené brambory
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce sůl
    • hrubá sůl na posypání

Postup přípravy receptu

  • Smíchat mouku, udělat ďolík, dát droždí, lžičku cukru a trochu vlažné vody a nechat vykynout kvásek.
  • Přidat nastrouhané brambory, zbytek vody, ocet, sůl a kmín. Těsto prohníst a nechat hodinu vykynout. Těsto je velmi řídké a pracuje se s ním celkem špatně.
  • Potom udělat malé bochánky, nechat chviličku kynout a posypat hrubou solí. Péct v troubě na cca 200 přibližně hodinu.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: