Debrecínská vepřová plec

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      cibule
    • 10
      g máslo
    • 2
      ks rajčata nebo protlak
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 10
      g slanina
    • paprika - sladká
    • 500
      g vepřová plec libová
    • 1
      ks párky debrecínský

Postup přípravy receptu

  • Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku. Opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 litru vody. Hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.
  • Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a sladkou paprikou. Za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou. Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce. Dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže.
  • Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: