Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami

3

hodnoceno: 2
Příprava: 150 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Jehněčí s omáčkou
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      snítka pažitka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 5
      ks kapary dle chuti
    • 3
      lžíce majonéza cca 250 g
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • 1,2
      kg jehněčí kýta bez kosti
  • Lyonské brambory
    • 500
      g brambory malé zahradnické brambory
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      snítka petržel listová
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      ks červená cibule

Postup přípravy receptu

  • Jehněčí s omáčkou: Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme dijonskou hořčicí.
  • Opečeme na pánvi a poté dáme dopéct do pekáče se zeleninou (nasucho) a pečeme dorůžova na 150 stupňů cca 50 minut. Poté necháme v alobalu odležet.
  • Zeleninu necháme vychladnout a umixujeme ji společně s kapary, hrubozrnnou dijonskou hořčicí a poté smícháme s majonézou.
  • Přidáme nasekanou pažitku do omáčky.
  • Lyonské brambory: Brambory uvaříme se slupkou ve slané vodě doměkka.
  • Brambory nakrájíme na plátky a na oleji zvolna opečeme. Posypeme pepřem, lehce osolíme a zprudka opečeme.
  • Pak přidáme na proužky nakrájenou cibuli (poté, co brambory z jedné strany opečeme) a na závěr nasekaný libeček nebo listovou petržel.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: