Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

3.22

hodnoceno: 9
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drobenka
    • 220
      g máslo nebo Hera
    • 3
      lžíce mléko nebo rum, 2–3
    • 230
      g moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 3
      lžička kakao
  • Pudinková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      ks čokoládový pudink nebo kakaový
    • 4
      lžíce cukr krupice
  • Tvarohová náplň
    • 400
      ml mléko
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 5
      lžíce cukr
    • pečící papír

Postup přípravy receptu

  • Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka (rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu – na posypání. Do větší poloviny přidáme kakao a ještě promneme (stačí jen promíchat).
  • Tvaroh důkladně rozmícháme s mlékem, cukrem a pudinkem. Mléko rozmícháme s pudinky, kakaem, cukrem a uvaříme pudink. Pekáč s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Na dno rovnoměrně nasypeme větší část drobenky obarvené kakaem, na kterou rozetřeme tvarohovou náplň. Na tvaroh naneseme lžící horké pudinkové náplně a posypeme odebranou světlou drobenkou.
  • Koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Moučník krájíme vychladlý, můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: