Fazolačka aneb žádný hněv a žádná rvačka

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Vývar
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      ks feferonka
    • 100
      g uzené maso
    • 300
      g fazole nebo i jiné
  • Dokončení
    • 1
      ks cibule nakrájená
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      ks klobása
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce mouka
    • 1
      plechovka rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Napřed si fazole namočíme přes noc a druhý den je povaříme 20 minut v papiňáku společně s uzeným, feferonkou, půlkou cibule, bobkovým listem a masoxem. Pokud nemáme papiňák, vaříme fazole do změknutí v obyčejném velkém hrnci. V jiném hrnci necháme na troše tuku zesklovatět pokrájený zbytek cibule. Zaprášíme moukou, zalijeme vychladlým vývarem, přidáme nakrájenou klobásu, 2 lžíce rajského protlaku a povaříme. Zahustíme rozmixovanými fazolemi a dochutíme česnekem, majoránkou a citronovou šťávou. Servírujeme s kopečkem zakysané smetany a dalamánky.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: