Francouzský salát z cizrny

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 90 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce černé olivy
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 3
      lžička posekané bylinky tymián, rozmarýn, estragon, petržel
    • 0,5
      hrnek cizrna
    • 1
      ks červená cibule malá

Postup přípravy receptu

  • Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon – 1 lžičku celkem.
  • Cizrnu přes noc namočte v dostatku vody.
  • Ráno vodu slijte, nahraďte novou, přiveďte k varu, zmírněte teplotu, přikryjte a uvařte doměkka.
  • V míse smíchejte vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, rozmačkaný česnek a bylinky.
  • Jakmile je cizrna měkká (můžete použít i scezenou sterilovanou), slijte vodu a cizrnu přesypte do mísy s nálevem.
  • Přidejte vypeckované a rozčtvrcené olivy a nadrobno nasekanou cibuli, dobře promíchejte.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: