Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

2.57

hodnoceno: 7
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks kuřecí prsa na nudličky nebo kostičky
    • 2
      ks smetana na vaření 33%
    • 100
      g listový špenát mražené kostky dávám 3
    • 3
      ks česnek stroužky
    • 0,5
      lžička kari
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 0,5
      lžička bazalka
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžíce česnek sušený může být i méně
    • 1
      lžíce podravka
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  • Česnek zpěníme na troše oleje lehce dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso a smícháme s kari, paprikou, bazalkou, oregánem a sušeným česnekem. Poté přidáme na pánev a zprudka osmažíme, aby maso neztvrdlo. Dále přidáme špenát, pokud máme mražený, necháme ho předem trochu povolit, a pokud je čerstvý, chvíli ho podusíme. Špenát necháme s masem prohřát. Nakonec přidáme podravku a smetanu a až nám omáčka začne bublat, zhruba po 5-10 minutách zaprášíme lžící mouky.
  • Podáváme se špagetami nebo gnochi. Můžeme ještě zasypat sýrem.
  • Kdo má rád víc nebo míň česneku nebo tolik nekoření, ať si ho upraví podle individuálních potřeb. Toto jídlo v poslední době podávají skoro ve všech restauracích a tento recept mi přijde nejpodobnější. Dobrou chuť.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: