Guláš a správný základ

2.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      kg cibule
    • červená paprika
    • sůl
    • sádlo
    • hladká mouka nebo chléb
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • 1
      kg hovězí kližka
    • rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Nahrubo nakrájenou cibuli a kmín restujeme na sádle do tmava. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme sůl, pepř, papriku a protlak. Opékáme. Maso pustí šťávu, kterou vyrestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme ho jíškou nebo chlebem. Necháme provařit, popřípadě dochutíme.
  • Naše rada: Cibuli nesmažte na guláš najednou. Jakmile chytne tmavě hnědou barvu, odstavte ji. Cibule dojde a bude ještě tmavší bez rizika připálení.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: