Hospodský vepřový guláš

3.35

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 350
      g cibule
    • sůl podle potřeby
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      kostka masox
    • majoránka
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření kuliček
    • 0,5
      lžička kmín
    • 1
      ks feferonka
    • 500
      g vepřová plec
    • pepř mletý
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  • Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Plec nakrájíme na kostky.
  • Cibuli osmažíme spolu s kmínem na oleji nebo na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř. Vepřový guláš dusíme asi 1,5 hodiny. Až je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vroucí vodu, přidáme masový bujón a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí na povrch tuk. Guláš pomalu a na nejmenším plamenu necháme ještě 20 minut bez poklice probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
  • Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem. Nejlepší je samozřejmě druhý den.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: