Houbová svíčková

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • celer
    • sůl
    • mrkev
    • hladká mouka
    • petržel
    • smetana
    • bobkový list
    • nové koření
    • houby čerstvé nebo sušené
    • pepř celý
    • olej
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Sušené houby namočíme do vody, přidáme sůl a kmín a uvaříme doměkka. Cibuli orestujeme na oleji do zlatova, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu a restujeme do zlatohněda, přidáme asi 1 lžíci cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a vaříme, až je zelenina měkká. Pak přidáme smetanu smíchanou s trochou mouky a vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme slité houby a dochutíme. Omáčku nemixujeme, jen vybereme koření.
  • Podáváme s houskovým knedlíkem. Houby zcela nahradí maso. Doporučuji vyzkoušet.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: