Houskový knedlík z domácí pekárny

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 1
      lžička cukr krystal
    • 1
      ks rohlík
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks sušené droždí

Postup přípravy receptu

  • Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, vejce, olej. Po tekutých ingrediencích teprve můžeme přidat sypké. Přidáme mouku, do jednoho rohu pečicí nádoby cukr a do druhého sůl. Doprostřed mouky uděláme důlek a do něj dáme kvasnice, které zahrneme a přidáme na kostičky nakrájený rohlík.
  • Domácí pekárnu zapneme na program přípravy těsta.
  • Z těsta, které nám domácí pekárna vypracuje, vytvarujeme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě z každé strany asi 7–8 minut. Během vaření je lepší zkoušet špejlí, jestli je knedlík hotový.
  • Po uvaření knedlík vyndáme, propícháme a potřeme sádlem nebo olejem.
Zařazení: Knedlíky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: