Hovězí "hospodský" guláš

1.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 700
      g cibule
    • sádlo lžíce
    • voda na podlití
    • masox čirý
    • 3
      lžička majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 600
      g hovězí maso přední hovězí maso (kližka)
    • 1
      lžička kmín
    • 2
      balíček mletá paprika
    • zasmážka sádlo s hladkou moukou
    • 3
      ks gulášová šťáva - kostka
    • 2
      ks rajský protlak nebo jeden velký

Postup přípravy receptu

  • V Papinově hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso a osmahneme. Přidáme kmín, pepř, papriku a zpěníme asi 10 vteřin. Potom přidáme rozetřenou majoránku, rajské protlaky, všechny kostky bujónů a lehce podlijeme. Chvíli mícháme, až maso pustí šťávu a základ začne houstnout. Potom podlijeme více a pod poklicí dusíme asi 35 minut. Následně vypneme tepelný zdroj a necháme dojít dokud "papiňák" nezchladne a jde bez problémů (není pod tlakem) otevřít.
  • Vyndáme kostičky masa, šťávu rozmixujeme, zahustíme zásmažkou a šťávu provaříme asi 4 minuty (aby se ztratila chuť mouky). Maso vrátíme do hrnce, zamícháme, necháme prohřát. Guláš podáváme s knedlíkem (pečivem) sypaný bohatě cibulí.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: