Hovězí na celeru

2.62

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 300
      ml voda
    • 3
      lžíce ocet
    • 50
      g slanina
    • pepř mletý
    • 500
      g roštěná nebo hovězí zadní
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      lžíce víno
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • vývar
    • 3
      ks pepř celý kuličky

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. polovinu celeru nakrájíme na kostičky a spolu s masem vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním vody, octa a koření. Maso s celerem necháme 24 hodin odležet.
  • Na rozpuštěné slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme naložené maso i s celerem. Po osmažení masa zalijeme trochou marinády, podlijeme vývarem z masoxu a vínem. Zvolna dusíme v papinově hrnci asi půl hodiny.
  • Nastrouháme do omáčky zbytek celeru, přidáme zakysanou smetanu a ještě dusíme asi půl hodiny.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: