Hrušková buchta

2.45

hodnoceno: 11
Příprava: 55 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks vejce
    • 250
      g hera
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 5
      lžíce kakao
    • 150
      g bílý jogurt
    • kompot hruškový
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Tuk, žloutky a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku, kakao (nejlépe holandské), bílý jogurt, prášek do pečiva a na kostky nakrájené kompotované hrušky i se šťávou z kompotu. Zamícháme a pokud je těsto příliš husté, přidáme mléko. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  • Pečeme na vymazaném a strouhankou vysypaném plechu, dokud se buchta nezačne odlepovat od krajů. Cca 30–40 minut při 200 °C.
  • Velmi dobrá je na něm i citronová poleva. Stačí šlehačem utřít cukr moučku, lžíci rumu a citronovou šťávu.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: