Išelská kolečka

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 200
      g máslo nebo napůl s rostlinným tukem
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 250
      ml mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek
  • Těsto
    • 210
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 20
      g kakao
    • vanilka nemusí být
    • 140
      g rostlinný tuk např. Hera nebo napůl s máslem
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      hrst mleté lískové ořechy nemusí být

Postup přípravy receptu

  • Těsto: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které dáme odležet do chladu (minimálně na dvě hodiny či podle potřeby můžeme udělat den dopředu).
  • Z vyváleného těsta vykrajujeme menší kolečka a upečeme.
  • Hotové slepíme krémem a máčíme v čokoládě. Vrch ozdobíme dle vlastní fantazie (vlašským ořechem, mandlí, drobením, lentilkou…).
  • Krém: Ve studené kapce mléka rozmícháme žloutek s moukou a vlijeme do zbytku mléka vařeného, chvilku mícháme a vše spojíme do husté kaše. Když směs vychladne, utřeme máslo s cukrem a spojíme se směsí.
  • Vznikne nám velmi chutný krém, který se nekazí ani v teple a můžeme ho využít i na plnění jiného cukroví.
  • Z této dávky nám vyjde zhruba 50 ks slepeného cukroví.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: