Jahodovo-rebarborové tiramisu

2.82

hodnoceno: 22
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Tvarohová náplň
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks pomeranč
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 500
      g tvaroh nebo mascarpone sýr
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 175
      ml pomerančový džus
    • 300
      g cukrářské piškoty
    • 1
      lžíce cukr do šlehačky
    • 100
      g cukr krupice
  • Ovocná náplň
    • 2
      l jahody čerstvé
    • 1
      l rebarbora nakrájená – asi 2,5 cm
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám vznikne hustá omáčka. Asi 15–20 minut. Jsou-li jahody větší, rozkrojíme na polovinu a vmícháme do rebarborové omáčky. Povaříme velice krátce, asi 2 minuty, aby jahody neztratily barvu. Dáme do chladna na 30 minut.
  • Tvaroh dáme do větší mísy. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a vmícháme 100 g cukru a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháme šlehačku s 1 lžící cukru. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku po částech do tvarohové náplně. V nízké misce smícháme pomerančový džus s likérem. Polovinu piškotů namáčíme po obou stranách do džusu a klademe na dno třílitrové dezertní mísy. Piškoty přikryjeme polovinou tvarohové náplně a na ni dáme polovinu ovoce. Opakujeme vrstvy, piškoty namočené v džusu, (zbytek džusu vycákáme na piškoty), tvarohová náplň a nakonec ovoce. Misku dáme na větší talíř anebo plech v případě přetečení. Lehce přikryjeme a dáme nejméně na 6 hodin do lednice.
  • Tiramisu vydrží v lednici 2 dny.
Zařazení: Nepečené Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: