Jihočeské zelňáky

3.2

hodnoceno: 20
Příprava: 60 minut
Porce: 8
Kalorie: 2 000 kJ

Suroviny

    • sůl
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • pepř mletý
    • 0,5
      kg kysané zelí
    • kmín
    • 2
      dl vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience zamícháme dohromady až vznikne těsto, které se dá rozválet. Na hladké mouce pak válíme placky silné asi 3 mm, z nichž vykrajujeme nožem nebo vykrajovátkem tvary, které chceme. Pokládáme na plech na pečicí papír. Ještě syrové placičky můžeme potírat rozehřátým sádlem, ve kterém je najemno nakrájená cibulka. Pak pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 15 minut, dokud nebudou okraje nahnědlé.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: