Košíčky maďarské babičky

3

hodnoceno: 2
Příprava: 20 minut
Porce: 40
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce kakao
    • 300
      g cukr
  • Těsto
    • 150
      g sádlo
    • 400
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 100
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu. Stačí 10 minut, pak plníme košíčky tak, aby v nich nebyla velká vrstva těsta, protože těsto se v troubě nadzvedne. Dáme péct na 180 stupňů, dokud košíčky nebudou nahnědlé. Obvykle stačí tak 10–15 minut. Když jsou upečené, tak těsto z košíčků opatrně vyklepneme, aby se nerozlámalo.
  • Mezitím než nám košíčky vychladnou si připravíme krém. Rozšleháme cukr s vajíčky, přidáme kakao, mléko a mouku. Suroviny pořádně smícháme do sebe, nejlépe připravujte v malém hrnci, protože poté hmotu dáme na plamen. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, pak sejmeme z plamene a v hmotě rozpustíme máslo. Touto náplní plníme košíčky. Povrch můžeme ozdobit například ovocem. Náplň zůstává tekutá, pouze na povrchu lehce zaschne.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: