Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 600
      g kuřecí prsa
    • 2
      lžíce pažitka pokrájená
    • 8
      lžíce smetana
    • citronová šťáva
    • 400
      g žampiony
    • 2
      balení houbová omáčka v prášku

Postup přípravy receptu

  • Oloupeme a na plátky nakrájíme žampiony. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobnější kostičky. V pánvi rozpálíme olej, nasypeme do něj pokrájená kuřecí prsa a za stálého míchání je osmahneme. Opečené kousky opatrně vyjmeme z pánve, necháme okapat tuk a odložíme stranou do tepla. Do vypečené šťávy nasypeme pokrájené žampiony a asi 5 minut je dusíme. Zalijeme 500 ml vody, ve které rozpustíme houbovou omáčku. Vaříme podle pokynů výrobce. Do hotové omáčky vrátíme opečené maso a 10 minut necháme stát. Potom přimícháme smetanu a citronovou šťávu.
  • Frikasé podáváme posypané pažitkou a jako příloha se nejlépe hodí ochucená dlouhozrnná rýže.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: