Květákové karbanátky ála bramborák

4.33

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule nebo 2 menší
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      dl mléko
    • 2
      lžíce majoránka
    • 100
      g strouhanka
    • pepř mletý
    • 1
      ks květák
    • 150
      g uzenina slanina, salám apod.

Postup přípravy receptu

  • Květák předvaříme v osolené vodě 5–8 minut, stejně jako před obalováním.
  • Třetinu uvařeného květáku, cibule a uzeninu nastouháme, nebo nameleme na jemno.
  • Zbylý květák nakrájíme, smícháme s pomletou částí, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mouku, strouhanku a mléko.
  • Vše důkladně promícháme, popř. povolíme, či zahustíme mlékem resp. moukou.
  • Ze směsi tvarujeme 2–3 cm silné karbanátky, pečeme podle zvyku – trouba, pánev, fritéza – do zlatova.
  • Dobrou chuť.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: