Letní mls

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Piškot
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      lžíce voda 3–4, horká voda
    • 75
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka prášek do pečiva
  • Poleva
    • 4
      dl voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 500
      g ovoce jakékoliv sezonní ovoce, popřípadě i kompotované
    • 4
      dl sirup jablečný či mandarinkový

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve si upečeme piškot. Můžete použít svůj recept na piškot, nebo tento. Mám ho ráda, protože je pěkně nadýchaný. 4 vejce a horkou vodu šleháme šlehačem do pěny 1 minutu při nejvyšší rychlosti a postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr. 3 minuty šleháme a nakonec pomalu přisypáváme mouku, solamyl a prášek do pečiva. Teď už šleháme pomalu. Těsto rozetřeme asi do 1 cm vrstvy na vymazaný a vysypaný plech a ihned vložíme do předehřáté trouby – elekrická 200–225 °C, plynová stupeň 3–5. Pečeme 10–15 minut a nepropichujeme, aby piškot neklesl. Po upečení necháme vychladnout.
  • Když je piškot vychladlý, poklademe ho nakrájeným ovocem (množství zaleží na nás). Do hrnce nalijeme vodu, sirup, pudinky a na mírném ohni vaříme, dokud hmota nezačne houstnout a průhlednět. Ještě horkou hmotu nalijeme rovnoměrně na piškot s ovocem, uhladíme a necháme vychladnout. Nejlepší jsou jahody a rybíz nebo také kompotované broskve. Sirup se může použít jakýkoliv, ale nejlepší je jablečný, protože je průhledný a ovoce je pak lépe vidět.
  • Buchta je velmi lehká a v létě osvěžující.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: