Linecký koláč mlsné Ivy

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto:
    • 150
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks citronová kůra z 1 citronu
    • 50
      g cukr
  • Na potření:
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • citronová šťáva pár kapek
    • 3
      lžíce višňová marmeláda
    • 4
      lžíce nutela vrchovaté
    • 150
      g mandle - loupané
    • 100
      ml likér třešňový (Maraschino, Sherry, Griotka)
    • 200
      g sušenky typu Be-Be

Postup přípravy receptu

  • Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a zabalené ve fólii dáme odpočinout na 30 minut do lednice.
  • Spařené a oloupané mandle (dáme si bokem 5–6 kousků na ozdobení) umeleme, taktéž umeleme sušenky. V míse smícháme mandle a sušenky, přilijeme likér, přidáme vejce, trošku citronové šťávy, kypřicí prašek a umícháme. Směs musí být dostatečně hustá (budeme ji potírat), pokud je hustá příliš, můžeme opatrně po troškách přilít mléko.
  • Odpočaté těsto vyválíme (kousek těsta si dáme bokem) a přeneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Těsto propícháme vidličkou, namažeme marmeládou a na marmeládu naneseme mandlovou směs. Směs po marmeládě trouchu klouže, tudíž je dobré nanášet lžičkou malé kopečky těsně vedle sebe a pak je rozmačkat, tim nám vznikne souvislá vrstva.
  • Na mandlovou vrstvu naneseme vrstvu nutely. Ozdobíme mandlemi a zbylým těstem (těsto vyválíme a formičkou vykrájíme srdíčka, hvězdičky, květinky). Upečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30–40 minut.
Zařazení: Koláče Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: